Congres Zelfgenezing online

“Je wilt af van iets wat in je lichaam is, dat levensbedreigend heet te zijn. Dan gaat je vecht- en vluchtmodus aan, maar omdat het in je lijf zit, kun je niet vechten of er van vluchten. Je komt in een overlevingsmodus. En daar moet je mee leren omgaan: hoe kom je weer terug in ‘samen’, ‘ontspanning’ en de ‘helingsmodus’? Daar ging het voor mij wel over, ook in de jaren daarna.”

Froucke van der Lijn interviewde mij voor een bijdrage aan haar online Zelfgenezingsongres.

Daarna leek het een goed idee om de krachtcirkels uit Kanker Anders Benaderd online tot leven te brengen.
Hieronder lees je daar meer over.


Dit is een van de vele waardevolle interviews. Wil je er meer zien?
Als klant van mij kun je 10,00 korting krijgen op je bestelling. Je betaalt dan € 69,95 ipv € 79,95.
BESTELLEN >>

Krachtcirkels online

‘Kanker Anders Benaderd’

Kanker als wake-up call

Bij mij werd in 2013 borstkanker gediagnostiseerd. Ik overwoog het reguliere behandelaanbod en onderging er een deel van. Ik startte een paar jaar later het forum Kanker Anders Benaderd, omdat ik in een behoefte wilde voorzien: een ontmoetingsplek waar mensen meer konden zijn dan hun ziekte alleen, en waar de ‘andere’ vragen gesteld en besproken konden worden.
In 2018 werd er opnieuw kanker geconstateerd. Deze darmkanker heb ik, door mijn eigen zoektocht en wijzer geworden te zijn middels de KAB groep, ook op mijn eigen manier benaderd; ik volg het pad van een sjamaan en schuw de diepte niet. De weg naar heling en verbinding gidsen is mijn grootste kracht en passie. De verworven kennis en inzichten deel ik graag met anderen. Ik neem je mee naar de dimensie waar de heling kan plaatsvinden in de krachtcirkel

Je levensreis kent risico’s

Het leven is een reis van hoofd naar hart, voortdurend bewegend tussen twee polen: positieve en negatieve, en daar tussenin speelt het leven zich af. Als mens ontkomen we niet aan gebeurtenissen die ons raken. Dat is prachtig is het positief is. Maar als we bij negatieve gebeurtenissen onze vitale levensenergie niet succesvol kunnen inzetten om te vechten of te vluchten (en dat verwerken), bestaat de kans dat we bevriezen of afdalen we af in een zompig moeras of een donker gebied waar monsters op de loer liggen. Daar willen we liever niet zijn; daar is weerstand voor angst, verdriet of andere negatieve emoties.

Het trauma van uitsluiting

Kanker is een stille uiting van een breuk, scheiding, isolatie, uitsluiting of verwijdering. Voor een mens is dat uitermate traumatisch, omdat we sociale wezen zijn. In onveiligheid reageert ons lichaam van nature mee. Er kan een niet gehoord of begrepen thema in ons leven zijn geweest, dat in het lichaam blokkeerde. Bovendien zijn er in onze complexe samenleving processen waar we geen grip meer hebben. De natuurlijke levensenergie kan er niet stromen, binnenkomen, lekt weg, of kan er worden uitgezogen. Ergens is een deel van jezelf verhard of verkild geraakt. Sommige mensen zijn daar gevoeliger voor dan anderen.

Kanker heb je dan ook nooit alleen, en kanker los je niet alleen op. Je hebt een gids nodig die met jou die donkere grot in gaat om je verloren deel te vinden, zodat je er ZELF weer licht op kan laten schijnen. Kanker anders benaderen is je lichaam beter verstaan, én het bewustwordingsproces dat met nieuwe inzichten die helende ruimte schept om het Leven weer toe te laten.

Krachtcirkel online – zoomsessies Kanker Anders Benaderd

Heling vinden in de krachtcirkel

In oude tijden wisten sjamanen – de medicijnmannen en -vrouwen – dat als er iemand ziek was in hun tribe, dat de samenleving zelf uit balans was. Iedereen was mede-verantwoordelijk en werd betrokken bij het oplossen van het probleem waar de ziekte een signaal voor was. Wij zijn isolatie van een ziek persoon normaal gaan vinden en het toedienen van gifstoffen ook. Dat is niet erg natuurlijk… Ook kanker kun je benaderen als een bewustwordingsproces op het hoogste niveau, omdat processen in je lichaam je aandacht volgen. Helen is meer dan genezen alleen. Het brengt je naar je hart. In je hart is er voor oordelen en tegenstellingen geen plaats. Wél die aandacht die je in balans brengt.

De ruimte waarin dat wezenlijk contact en die helende aandacht kan zijn is een krachtcirkel. Daar maken we gebruik van oude wijsheid en nieuwe inzichten. We komen er korte tijd samen, en brengen de aandacht naar waar het nodig is. Dat kan live, maar ook online.

Wekelijkse zoomcalls

In januari 2021 start ik de krachtcirkel via Zoom op dinsdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur.
De eerste gratis bijeenkomst is op dinsdag 19 januari. Daarna volgen er nog negen achter elkaar.

  • je bijdrage is 81 euro

Meld je aan met het formulier hieronder:

Ik meld me aan voor de eerste serie zoomcalls Kanker Anders Benaderd


Wat mij bezig houdt

Laat, als je dat wilt, hier jouw reden van deelname achter, zodat ik al een indruk kan krijgen van vragen van deelnemers.


Vermeld hier eventueel je vraag of thema waar je aandacht voor wilt.