Systemische Essenties

 • Systemsische paardencoaching
Systemische Essenties2019-11-04T15:25:07+01:00

Project Description

Systemisch coachen met paarden

Het opstellingswerk dat Bert Hellinger in de wereld heeft gebracht geeft inzicht in de systemen waartoe je behoort; je familie, vrienden, je werk, je dorp, etc. We werken met het onzichtbare, voorbij wat we zien en kunnen aanraken, informatie die tijd en ruimte voorbij gaat. En vooral met de liefde.

Uitgangspunten zijn:

 • Wie of wat is er belangrijk?
 • En wat is de kwaliteit van die verbinding?
 • Ervaar je daar balans?

Jij en je systeem, en het systeem in jou

Je maakt deel uit van je familie, een groep of cultuur, die je zelf beïnvloedt. Maar ook andersom; het systeem waartoe je behoort heeft ook invloed op jou omdat je ergens een verbinding mee hebt. En omdat er een natuurlijke orde is waarin je een plaats hebt. Daarbij streven systemen – als bij een natuurwet – naar balans zijn, als water in communicerende vaten. Wanneer dat niet zo is, of wanneer er een verstoring of een blokkade is dan merk je dat. Soms duidelijk, soms vaag.

Iedereen ondervindt in meer of mindere mate hinder van onopgeloste kwesties uit het verleden, zonder te begrijpen waar het gedrag vandaan komt. Je kunt een tè grote last dragen, onder druk blijven doorgaan, steeds maar iets ‘goed’ willen maken, een niet te vullen leegte voelen of worstelen met ‘tekort’. Je ervaart dus iets persoonlijk, terwijl de bron van dat ongemak in (relaties in) het verleden ligt, of in in systemen waar je deel van uitmaakt (denk aan werksituaties, vriendengroep, project etc.)

Je kunt vragen hebben over bepaald gedrag, terugkomende thema’s, lichamelijke problemen, relatievragen, en op een ander niveau inzichten krijgen. En daarnaar kijken op een systemisch niveau.

– Iedereen hoort erbij
– Je hebt een plaats in het geheel
-Je doet ertoe

In beweging brengen

Systemisch paardencoaching kan je helpen bij het vinden van nieuw perspectief bij dilemma’s, blokkades, levensvragen en trauma’s. Het is een vorm van fenomenologisch coachen. We hebben niet direct een oplossing, maar werken met de waarneming van de bewegingen van het paard. Daarmee schijnt er licht op de beweging of de blokkade die ongemak of druk geeft.

Als het Universum – het allergróótste –  altijd beweegt,
en de allerkleinste deeltjes ook,
dan moet alles wat zich er tussenin afspeelt
óók wel in beweging zijn …

 

Paarden zijn nog altijd sterk verbonden met hun eigen kudde en laten bewegingen zien die ten dienste zijn van het overleven van ‘jouw innerlijke kudde’ – jouw systeem – en kunnen daarmee de weg vrijmaken naar meer vitaliteit.
Deze vorm van werken is dus meer bewegingsgericht dan oplossingsgericht, maar geeft door het verruimende perspectief onmiddellijk meer ruimte.

Systemisch werk maakt de realiteit zichtbaar.
Niet alleen onze ervaring die wij realiteit noemen,
maar de realiteit die daaronder ligt.

Daar toont zich de Liefde.

Paarden laten ons weten of we in resonantie zijn met dat wat ons gegeven is, met wat wat we zijn: onze familie, onze kwaliteiten, onze tekortkomingen en onze verlangens. Of onze innerlijke kudde compleet is en op orde is, of iedereen een plek heeft in ons hart. Of we leven volgens onze bestemming. Of we leven met de wind mee. En of we ons leven waar-maken, tussen Hemel en Aarde.

Kennismaken met Systemische Essenties

Kennismaken met fenomenologisch coachen met paarden kan in 2019 nog op de volgende data op de nieuwe locatie:

 • vrijdag 15 november, 13.00 – 16.30 uur
 • vrijdag 22 november 13.00 – 16.30 uur
 •  Ervaring met paarden of opstellingen is niet nodig
 • We blijven met de voeten op de grond
 • Je bijdrage is 47 euro

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier.
Ik stuur je daarna een mail ter bevestiging met een nota, routebeschrijving en praktische informatie.
Bij meer dan 8 mensen kan ik je op een wachtlijst zetten.

N.B. tot drie dagen vooraf kun je deze afspraak kosteloos afzeggen of verzetten.
Dat geeft mij de kans om op deze korte termijn vervanging voor jouw plaats te realiseren.Dag-workshops in voorbereiding voor 2020:

🧩  << ‘Shake that Family Tree’ >>  🌳 🍃 🍎

Shake that family tree!

Een dagdeel waarbij we in een groep systemisch / fenomenologisch werken. We kijken naar de vraag van de deelnemer vanuit het perspectief van het systeem waar hij of zij deel van uitmaakt.

 • Workshopdag 10.00 – 16.30 uur
  Datum volgt

 


Terug naar al het aanbod of naar de contactpagina

Show Buttons
Hide Buttons