over de AVG

/over de AVG
over de AVG2018-10-09T11:45:31+02:00

De Algemene Verordening Gegevensbescherming

Per 24 mei 2018 treedt de General Data Protection Regulation (GDPR) in. In normale mensentaal betekent dat er een nieuwe Europese privacy wetgeving van toepassing is de EU, die de wet Bescherming persoonsgegevens vervangt.
De nieuwe regeling heet de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming.) Deze nieuwe Europese privacywet geldt voor álle organisaties die persoonsgegevens verwerken, dus ook voor kleine mkb’ers en zzp’ers die gegevens van klanten verwerken.

Wat betekent dat voor mij en mijn klanten?

Het nemen van de eigen verantwoordelijkheid is inherent aan mijn werk is en een belangrijk aandachtspunt. Ik eigen mij niet toe wat niet bij mij hoort en bewaar dus ook heel weinig.

  • Ik noteer persoonsgegevens tijdens een intake en beschrijf verloop van sessies alleen op papier om een lijn in het proces te kunnen zien. Deze informatie bewaar ik zorgvuldig, alleen voor mij bereikbaar en maximaal twee jaar, tenzij je per direct om vernietiging vraagt.
  • Ik maak regelmatig foto’s tijdens een sessie en het doel daarvan is je een ‘anker’ te geven van een sessie, omdat een krachtige ervaring soms vluchtig is. Je kunt je daarna beter herinneren wat je hebt beleefd. Ik kies en gebruik deze foto’s alleen met toestemming voor verbeelding van mijn werk.
  • Ik vraag niet naar je Burgerservicenummer.
  • Persoonsgegevens staan verder op de nota. Voor de belasting ben ik verplicht deze 7 jaar te bewaren.
  • Wanneer je ingeschreven bent om de Nieuwsbrief te ontvangen is daarvoor alleen je naam en emailadres bekend. Wanneer je wilt kun je ten alle tijde zelf direct uitschrijven.
  • Emailverkeer bewaar ik per jaar op de harde schijf. De reden daarvoor ik dat ik zorgvuldig kan zijn in de communicatie met mijn klanten.

Meer lezen over de Algemene verordening gegevensbescherming kun je via deze link.

Mocht je hierover nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik dat graag.

Caroline Denijs

Hoe neem jij je plek in?

Vraag het gratis e-book aan
Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers liken dit: