Algemene Voorwaarden en Gegevensbescherming

Per 24 mei 2018 trad de General Data Protection Regulation (GDPR) in. In normale mensentaal betekent dat er Europese privacy wetgeving van toepassing is, die de wet Bescherming Persoonsgegevens vervangt. Deze regeling kennen we als de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming.)

Het nemen van de eigen verantwoordelijkheid is inherent aan mijn werk is en een belangrijk aandachtspunt.
Ik eigen mij niet toe wat niet bij mij hoort en bewaar dus ook heel weinig.

  • Ik noteer minimale persoonsgegevens tijdens een intake en beschrijf verloop van sessies alleen op papier om een lijn in het proces te kunnen zien. Deze informatie bewaar ik zorgvuldig, maximaal twee jaar, en alleen voor mij bereikbaar.
  • Ik maak soms foto’s tijdens een sessie en het doel daarvan is je een ‘anker’ te geven van een sessie, omdat een krachtige ervaring soms vluchtig is. Je kunt je daarna beter herinneren wat je hebt beleefd. Ik maak, kies en gebruik deze foto’s alleen met jouw toestemming.
  • Ik vraag niet naar je Burgerservicenummer.
  • Persoonsgegevens staan verder op de nota. Voor de belasting ben ik verplicht deze 7 jaar te bewaren.
  • Wanneer je ingeschreven bent om de Nieuwsbrief te ontvangen is daarvoor alleen je naam en emailadres bekend. Wanneer je wilt kun je ten alle tijde zelf direct uitschrijven.
  • Email verkeer bewaar ik per jaar op de harde schijf. De reden daarvoor is dat ik zorgvuldig kan zijn in de communicatie met mijn klanten.

IN onderstaand document alles uitgebreid op een rij:

PERSOONSGEGEVENS-AVG (2019)

en ook vind je hier de

ALGEMENE VOORWAARDEN tH&P(2019)