Project omschrijving

Grondwerk en freestyle

Voor, naast en achter het paard

De meeste mensen zijn alleen bekend met rijden op een paard. Slechts weinigen hebben ervaring met het plezier vóór, naast en achter een paard, zonder teugels en andere hulpmiddelen. Zou je je willen verdiepen in de taal van het paard? Dan komt er een wederzijdse communicatie tot stand. Daarmee wordt je steeds gevoeliger voor de kleine signalen!

Samenwerken met een paard op de grond is een superleuk avontuur! Je gaat steeds meer begrijpen van een paard, maar vooral leer je ook veel over jezelf. Hoe is het met jouw zelfvertrouwen, lichaamsbewustzijn, concentratie en focus. Kun je je ruimte innemen, je grenzen aangeven, met doelen werken en samenwerken?

Grondwerk: geschikt voor mensen van 8 tot 88 jaar

Grondwerk is een geweldige basis om met paarden te kunnen omgaan, want het begint met contact maken. Aanraken en poetsen is een begin, maar er komt veel meer bij kijken.

Paarden lezen onze lichaamstaal en willen ook graag samenwerken. Je gaat ervaren hoe belangrijk je lichaam is, want je kunt meteen het effect van je acties zien. Je gaat leiding nemen vanuit contact. In het omgaan met een paard leer je dan ook grenzen voelen en aangegeven en er met je aandacht bij blijven. Het is natuurlijk superleuk als je merkt dat het paard jou helemaal begrijpt en gaat doen wat je van hem vraagt!

  • Losse les € 37,50 / uur
  • 3 strippen kaart € 100, –

 

Voor een ontwikkelingsgericht programma kun je terecht bij de Pony Paddock  voor het versterken van sociale vaardigheden.


Wat je altijd al over paarden wilde weten –  mini workshop – jeugd

Wat bijna niemand weet van paarden; ze zijn zó bijzonder! En wanneer je anders naar ze gaan kijken kun je dat nog beter zien! Weet je hoe ze in de kudde in de natuur leven en wat ze nodig hebben? En in welke taal brengen ze boodschappen aan elkaar over?

Paarden kijken naar hoe jij beweegt en doet. Ze laten je zien of jij duidelijk bent. Als dat zo is zullen ze je graag volgen. Wanneer dat niet zo is, merk je meteen dat er iets niet klopt.

Met de ‘weetjes’ van deze mini workshop gaat het omgaan met paarden anders worden. Je gaat beter begrijpen wat hun taal is en je wordt ook beter in samenwerken. Of je nu een ruiter bent of niet, als je van paarden houdt is deze workshop geknipt voor jou!

Wil je ze beter leren kennen?

Ben jij tussen 7 en 12 jaar en nieuwsgierig naar wat de natuurlijke aard van paarden is?

Organiseer dan deze unieke workshop van 3 uur:

  • stel zelf een groepje samen en spreek een dag af

Minimum aantal: 4

Je bijdrage voor deze leerzame en actieve workshop is
€ 50,00 per deelnemer en dat is inclusief thee, sap en krentenbollen

 


 

  • LET OP: alle activiteiten doen we náást het paard op de grond. Er wordt dus niet gereden.
  • WEL is het handig om kleren aan te doen die tegen een stootje kunnen of vies mogen worden, EN stevige schoenen aan te doen.

 


Terug naar al het aanbod of naar de contactpagina