Pony Paddock

/Pony Paddock
Pony Paddock2019-01-11T13:01:19+02:00

De PONY PADDOCK

Sociale vaardigheidstraining, maar dan anders!

Sociale vaardigheden leren nabij paarden voor jeugd en jongeren

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

Dat zijn de legendarische woorden van Pippi Langkous, die van alles voor elkaar kreeg door er gewoon op af te gaan en te onderzoeken wat er WEL mogelijk is. Pippi ging geen uitdaging uit de weg en vond voor elk probleem wel weer een oplossing. Dat is een kwaliteit die je heel goed met paarden kunt onderzoeken, en overal goed van pas kan komen.

Met de PONY PADDOCK maak ik spelenderwijs ruimte voor ervaringen die onmogelijk lijken: activiteiten voor kids waarbij pony’s en paarden een coachmaatje zijn en ‘de kracht van de kudde’ ons leermodel is.

Ruimte en begeleiding aan kids van 7 – 12 jaar die op een unieke manier willen leren hoe ze ‘eigen-wijs en samen sterk’ kunnen zijn. 

Pony Paddock tussen Hemel en Paarden Sociale vaardigheids training voor kinderen

We zijn gericht op de persoonlijke en emotionele ontwikkeling en onderzoeken hoe fijn het is als je kunt samenwerken. Wat we doen gaat o.a. over plek en ruimte innemen, aangeven van grenzen, op het gevoel vertrouwen, omgaan met emoties en samenwerken.
Kinderen krijgen meer inzicht in zichzelf en makkelijker toegang tot hun eigen mogelijkheden en kwaliteiten, ook in relatie tot anderen. Door bewuster van zichzelf en hun lichaamstaal te zijn, kunnen kinderen hun persoonlijke ruimte en grenzen beter aanvoelen. Dan gaat communiceren ook beter. Succeservaringen zijn belangrijk en daar sturen we per bijeenkomst op.We vinden leren en kunnen ontdekken vanuit nieuwsgierigheid belangrijk. Zonder de druk van prestatie en doelen, is er ruimte en dat ontspant. De groene locatie is op zichzelf ook al een rustpunt in een hectische belevingswereld.

De directe feedback van zowel de pony als de begeleiding maakt dat de cursus effectief en waardevol is voor de ontwikkeling van kinderen. Geleerde vaardigheden zijn direct thuis en op school toepasbaar.

De PONY PADDOCK gaat weer van start in het voorjaar van 2019

 • 8 lessen op dinsdagen van 15.15 tot 17.15 uur ( 7 kinderlessen + 1 ouder-kind bijeenkomst)
  dinsdag 5 maart
  dinsdag 12 maart
  dinsdag 19 maart
  dinsdag 26 maart
  dinsdag 2 april
  dinsdag 9 april
  dinsdag 16 april
 • inclusief begeleidend materiaal voor thuis

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Amersfoort / indebuurt033.

Nu al interesse? Laat het gerust vast weten via de contactpagina of vraag ernaar bij de ABC-school in je wijk (Amersfoort).

Hoe kun je zijn wie je bent en doen wat je het liefste doet?
Paarden kunnen ons helpen aan inzichten bij samen-werken en samen-leven. Bij ons is er ruimte om dat te ontdekken. Spelenderwijs, en in contact.
Wat wil jij van ze leren?
MEER WETEN en KENNISMAKEN?
Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 5 februari 2019 in De Bron in Vathorst
Klik hier voor meer informatie of aanmelding

Hoe neem jij je plek in?

Vraag het gratis e-book aan
%d bloggers liken dit: