Pony Paddock

/Pony Paddock
Pony Paddock2019-09-11T14:55:04+02:00

PONY PADDOCK

Grootse dingen doen als je klein bent

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan! “

Dat zijn de legendarische woorden van Pippi Langkous, die van alles voor elkaar kreeg door er gewoon op af te gaan. Ze ging er eerst van uit dat iets WEL mogelijk is. Pippi ging geen uitdaging uit de weg en vond voor elk probleem wel weer een oplossing. Dat is een kwaliteit die je heel goed met paarden kunt onderzoeken, en overal goed van pas kan komen. Misschien weet je nog van haar en Witje..?

Lees hieronder meer over de Pony Paddock cursussen, en over de miniworkshops op de volgende pagina >>

Waaróm doet een paard wat hij doet? Wat weet je werkelijk over paardentaal? 

En, wat kan dat voor jou betekenen als je met hem of haar omgaat?

Als je altijd al meer over paarden wilde weten, hoe paarden, hoe ze leven en hoe ze zijn, kom dan bij ons maar eens luisteren, doen en ervaren bij onze leuke miniworkshops, waarbij je door het ‘spiegelen’ van de paarden ook een beetje meer zelfkennis krijgt.
We houden daarbij de voeten op de grond. Je hoeft ook geen ruiter te zijn. 
En als je het wel bent zijn de ‘weetjes’ superhandig!

De Pony Paddock Cursussen – najaar 2019

Tijdens de PONY PADDOCK-cursus maken we ruimte voor kids van 7 – 12 jaar die op een unieke manier willen leren hoe ze ‘eigen-wijs en samen sterk’ kunnen zijn. 

We maken spelenderwijs ruimte voor nieuwe ervaringen in samen-zijn en samen-doen: activiteiten voor kids waarbij pony’s en paarden coachmaatje zijn en ‘de kracht van de kudde’ ons helpt om te leren.

Pony Paddock tussen Hemel en Paarden Sociale vaardigheids training voor kinderen

Paarden en pony’s doen over het algemeen érg hun best om ons te begrijpen. Dat vraagt van óns wat te leren over paardentaal.

Begeleiding op maat betekent bij ons dat we zowel de dieren als de kinderen recht doen.
 Zo kunnen we afgestemde begeleiding bieden bij de ontwikkeling van kinderen. De aandacht gaat o.a. uit naar contact maken, plek en ruimte innemen, aangeven van grenzen, omgaan met druk, samenwerken, initiatief en leiding nemen, omgaan met gevoelens en vertrouwen.

Kinderen krijgen daardoor meer inzicht in zichzelf en makkelijker toegang tot hun eigen mogelijkheden en kwaliteiten, ook in relatie tot anderen. Door bewuster van zichzelf en hun lichaamstaal te zijn, kunnen zij hun persoonlijke ruimte en grenzen beter aanvoelen. Dan gaat communiceren ook beter.

Paarden zijn meesters in zuiver communiceren met lichaamstaal. Daar kun je niet omheen! De directe feedback van zowel de pony als de begeleiding maakt dat de ervaringen van de Pony Paddock bijdragen aan gronding en zelf-bewustzijn van kinderen. Succeservaringen zijn belangrijk en daar sturen we per bijeenkomst op. We vinden leren en ontdekken vanuit nieuwsgierigheid belangrijk. Zonder de druk voor prestaties en doelen is er ruimte te ontdekken van je wél kunt, en dat met zo’n groot dier! Dat ontspant en sterkt het zelfvertrouwen. Bovendien is de open, groene locatie net buiten de stad waar we werken is een rustpunt in een hectische wereld.

De cursus is zeer geschikt voor kinderen die prikkelgevoelig zijn, piekeren en/of druk ervaren, een ‘vol hoofd’ hebben, moeite hebben met concentratie, onzeker zijn, iets te verwerken en/ of angstige gevoelens hebben, samenwerken lastig vinden, teruggetrokken zijn of juist druk gedrag vertonen, of in situaties verkeren waarbij een beetje extra persoonlijke aandacht wonderen kan doen.

ZO NORMAAL ALS HET KAN, ZO SPECIAAL ALS HET NODIG IS

De PONY PADDOCK planning voor het najaar van 2019

De BASIS-cursus in vier weken:

 • 4 lessen in een klein groepje op maandag 23 en 30 september, 7 en 14 oktober
 • Van 15.15 tot 17.15 uur
 • Inclusief een werkboekje met begeleidend materiaal voor thuis en een certificaat
 • EN een ouder, kind & pony afspraak om ervaringen te kunnen delen
 • De prijs voor deze cursus is € 297,- (*)

De SNEL-cursus in de herfstvakantie alle dagen achter elkaar:

 • 4 lessen op 21, 22, 23 en 24 oktober (maandag-donderdag)
 • Van 10.00 tot 12.15 uur
 • Inclusief een werkboekje met begeleidend materiaal voor thuis en certificaat
 • De laatste les (24 oktober) duurt een uurtje langer met deelname van ouders in parcourtje dat door de kinderen wordt gemaakt.
 • De prijs voor deze week-cursus is € 275,- (*)

De VERVOLG-cursus van vier weken:

 • 4 lessen op maandag voor kinderen die de basis-cursus hebben gedaan
 • 28 oktober, 4 november, 11 november, 18 november
 • Van 15.15 tot 17.15 uur
 • Cursusprijs € 235,-
 • Inclusief aanvullingen voor het werkboekje

(*) Is de prijs een probleem?
Iedereen doet mee vindt de gemeente Amersfoort en heeft een regeling voor kinderen waar 150% van de bijstandsnorm geldt.
Heb je daarover vragen? Neem gerust contact op met een ABC-school, de intern begeleider op school, de kinderwerker in de wijk of kijk op de website van indebuurt033.

Hoe kun je zijn wie je bent en doen wat je het liefste doet?
Paarden kunnen ons helpen aan inzichten bij samen-werken en samen-leven. Bij ons is er ruimte om dat te ontdekken. Spelenderwijs, en in contact.
Wat wil jij van ze leren?
Klik hier voor meer informatie of aanmelding

En als je er dan nog niet genoeg van hebt kun je ook altijd grondwerklessen nemen.
Dan heb je één op één les met een paard en leer je nog meer hoe je samen kunt bewegen en het vertrouwen van jezelf en het paard kunt laten groeien.

Show Buttons
Hide Buttons
%d bloggers liken dit: