“Het ultieme doel van Centred Riding© is niet om een discipline op zichzelf te zijn. Het zal voortbestaan in zijn meest pure en eenvoudige vorm, zodat het geïntegreerd kan worden in alle rijdisciplines.”

~ Sally Swift

Centred Riding, paardrijden vanuit je basis

“Het paard beweegt zoals de ruiter beweegt”; zei de Amerikaanse Sally Swift, founder van Centered Riding. Door je als ruiter bewust te worden van je bewegingspatronen ben je in staat om nieuwe en meer effectieve manieren om te bewegen aan te leren. Tijdens het paardrijden gebruik je zo minimale spierkracht.

Centered Riding is o.a. gebaseerd op de Alexandertechniek. Deze techniek focust op het in balans brengen van je hoofd, nek en wervelkolom, waardoor je coördinatie optimaler wordt en er vrijheid ontstaat in je gewrichten. Deze visie helpt je om je bewuster te worden van de manier waarop je beweegt, denkt en ademhaalt.

Centered Riding gaat om leren paardrijden ‘vanuit je botstructuur’, voor meer evenwichtigheid met een ontspannen lichaam. Hierdoor communiceer je helder met je paard, kun je de bewegingen van jouw paard beter volgen en bereik je een dynamische balans in volle harmonie. Tijdens de lessen is er aandacht voor het visualiseren van je gewenste resultaat, dit helpt je om bewuster te worden van je houding, beweging en gedrag en stelt je in staat om oude gewoontes afleren, de nieuwe en juiste aan te leren en ook na de training te onthouden hoe de juiste houding voelde.

Oftewel door het volgen van Centered Riding lessen bereik je:

  • Een dynamische balans
  • Bewustwording van houding, adem en beweging
  • Gevoel voor je paard
  • Lichtheid in je rijden
  • Een helder ritme
  • Rijden in harmonie

Wat zijn de mogelijkheden?

– CR-lessen op onze locatie (privelessen).
Al dan niet gecombineerd met grondwerklessen vooraf, om de taal en de communicatie van je paard te begrijpen en te fine-tunen.
Jeugd: losse les € 35,- / 50 minuten | 3 strippen kaart € 100, –
Volwassenen: losse les € 47,-  p. uur | 3 strippen kaart € 135, –

– CR-lessen op eigen lokatie met eigen paard, op maximale afstand van ongeveer 15 km van Amersfoort.
Vraag naar de mogelijkheden.