Cheiron staat als mythologisch figuur
– half mens, half paard –
voor zowel de pijn als
de helende meester in ons zelf

Medicijnwiel sessies

De afbeeldingen hierboven zijn
onderdeel van de Symbol Inquery
bij De Intensive

van Wond naar Wijsheid

De weg van Cheiron.  Jouw traject ?

De weg van Cheiron gaat van blinde vlekken en schijnbare tegenstellingen die je flink in de war kunnen brengen, naar heling en helderheid en betekent niet minder dan het feit dat jij de sleutel tot zelfbevrijding al in je draagt. Het gaat erom aandacht te geven aan de wond in je hart, de littekens op je lichaam en/of de kwetsuren uit je kindertijd. Het hangt vaak met elkaar samen.

Mens zijn is een kwetsbare opdracht

Wanneer je geboren wordt en ‘uit de heelheid’ valt is ineens alles in twee. Kijk maar naar je lichaam; voeten, handen, ogen, oren, nieren, longen. Ook als iets één lijkt is er een twee: één hart met dubbele hartkamers, twee hersenhelften, één neus met gaten, één ruggegraat met aan twee kanten uitsteeksels aan de wervels. Ook de geslachtsorganen hebben twee kanten.

Mensen zijn van nature pijnvermijdend, om die reden dat we aanvankelijk denken dat we ons lichaam zijn. Als daar iets mee gebeurt zou je dood kunnen gaan. Het is dan ook best een beangstigende gedachte dat je lichaam iets zou overkomen. Je dénkt dat je dat bent. Maar je bent altijd méér dan dat. De andere helft van ons, de onzichtbare God-helft is veel moeilijker te zien, te snappen, te kennen, ondanks dat we het zijn.
Heimwee naar ons zielenhuis is niemand vreemd. We voelen pas weer dat ‘heel-zijn’ wanneer lichaam en geest samenvallen met elkaar.

Kinderen leven leven nog in de onschuld van één, tot ervaringen te groot, of te pijnlijk zijn. Ervaringen van scheiding maken een grote indruk. Kijk, dan wordt veerkracht al lastiger. Vooral als de ervaringen niet goed verwerkt zijn. Ook wanneer je boven de vijftig komt kun je nóg last hebben van een in-druk, die niet meer terug veerde… De freeze als overleving zet van alles vast.
Eigenlijk ontkomen we er niet aan. Het zijn de lessen van het leven om je zelf weer terug te vinden.
Thuis te komen bij jezelf is simpel gezegd jouw God-deel (er)kennen en ermee samenvallen. Daar mag je je hele leven over doen.
En soms zet het leven je even stil. Dan is het er écht de tijd voor.

Van Wond naar Wijsheid

Een wond kan na jaren nog pijn doen. Je kunt een kras op je ziel voelen. Of er zijn zijn echte littekens die verwijzen naar een pijnlijke gebeurtenis. Wellicht heb je er een groot verlies bij ervaren. In herinneringen kun je soms de wond nog voelen. En ook laat je lichaam weten dat er nog een wond is die aandacht nodig heeft in de vorm van een ziekteproces. Het goede nieuws is dat wonden kunnen genezen. Er huist een oneindig grote wijsheid in je systeem.

Wijsheid betekent dat je een proces hebt doorlopen waarin je alle ervaringen hebt verwerkt. Er zijn geen triggers meer die je naar de ijskast doen grijpen om een leegte te vullen. Je hebt je angst voor het donker overwonnen, omdat je vertrouwen gegroeid is. Lichamelijke klachten zijn niet meer nodig om te leren dat je mild voor jezelf kunt zijn. Je weet dat je méér bent dan je wond. Er is van alles aan het licht gekomen. Je bent en voelt je meer verbonden en vrij.

Als dit je aanspreekt is het misschien tijd om te investeren in jezelf, om thuis te komen in één.
Dan begeleid ik je graag in een traject; op jouw weg van Cheiron.

De trajecten

Één losse sessie kan je veel geven. De ervaring leert echter ook dat zo’n opgedane ervaring ook makkelijk wegzakt en dat je rendement eigenlijk niet zo groot is. De afgelopen jaren hebben mijn eigen ervaringen, en die van anderen, mij duidelijk gemaakt dat er verbinding en verdieping nodig is om daadwerkelijk aan verandering toe te komen.

Onbewuste paadjes kunnen je hevig in de war brengen. Je herkent het aan ‘wan-orde’ in je leven. Of de moeite om dingen op een rij te krijgen, of te beslissen. Dat is het is tijd om je blinde vlekken aan te kijken. Je kunt er niet meer omheen. Dat is niet erg. Dat heeft vooral aandacht nodig!
De eerste stap is (h)erkennen dat je het buiten jezelf zocht. Dan ga je leren navigeren op de weg naar binnen, om eerst en vooral te begrijpen wat je wond is. Dat kan best confronterend zijn. De volgende stap is om dan af te dalen in jezelf, met compassie. De bereidwilligheid om je pijn te voelen en die erkennen is belangrijk.

De basis voor alle trajecten is aandacht voor er bewust wil worden. In je lichaam, in je gevoel, bij je emoties, je gedachten en hoe je in het leven staat met ‘al je verwanten’, je relaties. Het mag gaan over de orde, de verbinding in je systeem en de balans, je lichaam met aangeboren wijsheid en verwerking van ervaringen die in de schaduw bleven. En de vele dynamieken die het leven rijk is.

Daarom ga ik graag met jou op reis.

Er zijn drie mogelijkheden:

Kort Traject, herbronnen voor inspiratie


Je doet een intake (live of online) waarna wij voor zes maanden de verbinding aangaan voor een coachtraject, waarbinnen je 5 sessies afspreekt. (Zes afspraken in totaal dus.)
En dat betekent afgestemd op jouw vraag en naar keuze: gesprekken, lichaamswerk/massage, en één of twee paardencoach-sessies.

De prijs voor het Korte Traject is € 739,-

De Verdieping, helderheid in de basis

Je komt voor een live intake, waarna je nog 7 sessies afneemt.

Het tempo ligt wat hoger dan bij het Korte Traject, omdat je door wilt met integreren van de vorige sessies. Uiteraard is dit ook maatwerk, waarbij ik gebruik maak van alle werkvormen die ik in huis heb; gesprekken, lichaamswerk, voice dialogue, en werken met de kracht van de kudde.
Je maakt zelf een verslagje van sessies waar je ook weer feedback op krijgt.

De prijs voor De Verdieping is € 935,-

De Intensive, van Wond naar Waardigheid

De intensive is een heel fijn traject met veel verschillende uitnodigingen om niet alleen je basis te vinden, maar ook nog verder bij je potentie uit te komen.

Dit traject is méér dan een reis naar binnen. Het is echt een traktatie voor jezelf om ook met natuur, creativiteit, kleur en beweging rond jouw vraag of thema aan het werk te gaan. Je krijgt opdrachten mee naar huis, die we de volgende keer bespreken.
Gesprekken, lichaamswerk/massage, systemisch werk, werken met de paarden, sjamanistische werkvormen, wandelen met een paard of op de menkar en als kers op de taart een dagdeel een ‘Symbol Inquery’. Dat is een medicijnwiel sessie waarbij vier archetypes en onderzoeksvragen met je eigen symbolen er in veel in beweging gaat zetten. Wees de magier voor je eigen toekomst.

De prijs voor De Intensive is € 1675,-