Horses see us, they know us better 
than we often do ourselves…

Zelfreflectie

Een ander perspectief
maakt ‘t lichter


anders kijken

respectvol
met empathie
minder serieus
of
is wat de ander zei

toch wel een beetje 
van toepassing 
op mij

Het te riskeren
naar de binnenkant
te keren

Ontwapening in vrijheid

Paarden zijn puur. Ze kennen geen leugens, bedrog, onrechtvaardigheid, schuldgevoel of schaamte. Ze weten zich geen raad met straf of belediging. Ze dragen geen maskers, ze lachen je niet uit en ze oordelen niet. Wél zijn ze uiterst sensitief en reageren op je energie.
 Ze lezen je lichaamstaal, zijn in staat om je hart te raken en een nieuwe beweging op gang te brengen.
 Ze zijn van zichzelf goed geaard en leven verbonden. Ze kijken met zachte ogen. Paarden activeren je bezieling en raken je hart. Het zijn ware meesters bij bewustwordingsprocessen.

In het contact met een paard maak je contact met jezelf
 
Een paard weet niets van depressies, stressklachten, lichamelijke beperkingen, psychische problemen of ADHD. Het zal primair reageren op wie je bent, en wat je gelooft of denkt, over jezelf of anderen. En niet op wat je mist, niet kan, wat je hebt meegemaakt, of hoezeer je ‘afwijkt’ van anderen of wat je denkt te moeten verbergen.

Een begeleide ontmoeting náást een paard kan onbewuste informatie naar boven halen. Het kan best zijn dat er wat anders gebeurt dan je van tevoren had verwacht of gehoopt. Soms is dat confronterend, maar zal je ook ruimte geven. Het is helpend als je eerlijk en open naar jezelf durft te kijken. De zuivere feedback van het paard brengt je juist op nieuwe gedachten en daarmee op nieuwe mogelijkheden. Dan kun je (eindelijk) andere keuzes maken en anders doen. Een sessie kan ook bijdragen aan ontspanning. ‘Moeten’, hoeft niet meer.

Ontspanning of juist meer regie

Ontspanning betekent dat je innerlijk ruimte maakt voor vernieuwing. Dat werkt door op het herstel van je lichaam en bij je persoonlijke ontwikkeling.
Je staat niet ‘los’ in de wereld. Je krijgt meer zicht op de aard en de kwaliteit van je relaties, en ook kun je zien hoe je deel uitmaakt van een groter geheel.Coaching met paarden kan bijdragen aan meer lichaamsbewustzijn, zelfvertrouwen, focus, concentratie en betere communicatie. Dat is merkbaar als je doelgerichter wilt zijn, jouw aandeel in relaties wilt onderzoeken, of wilt onderzoeken hoe je leiderschapskwaliteiten zijn.


Aandacht voor de basis

Ooit zijn we in het westen begonnen het hoofd als het centrum te zien, maar als we met het paard willen werken kun je maar beter de aandacht naar het zwaartepunt in je lichaam verleggen. En het effect van je adem zien. Een heel interessant onderzoek om beter in je lichaam te komen én in verbinding te kunnen bewegen. Want, wanneer je anders begint, ga je ook anders op weg.

Bij een paardencoachsessie houden we de voeten op de grond. Je hoeft geen ervaring met paarden te hebben.
Wanneer je angst voor paarden hebt kan een coachingsessie met paarden je heel veel opleveren!

Bekijk het aanbod