Paarden hebben een natuurlijke
oer-oude sociale intelligentie
en de drang om te harmoniseren.
Ze kunnen ons helpen om
de onbewuste, verborgen impact
van ervaringen
in je bewuste aandacht
te brengen
en je je
VEERKRACHT
weer terug te geven

⦿ WORKSHOP met ‘de TAAL VAN HET HART’

– zaterdag  21 OKTOBER van 13.00 tot 16.30 uur –

Werken met de Wijsheid van de Kudde

Wat is de wijsheid van de kudde?

Paarden hebben bindingsdrang. Mensen ook. Alleen mensen zijn de enige zoogdieren die rondlopen met herinneringen, do’s en don’ts, blokkades,  erfenissen enzovoorts. We hebben al vroeg allerlei ervaringen met impact. En die ervaringen hebben we in ons onbewuste geheugen en in onze lichaamscellen opgeborgen; vaak in een woordeloos gebied. Op die manier geven (voor)ouders van alles door in de generatielijn. En die onbewuste ervaringen domineren of sturen ook onze manier van kijken en dus onze keuzes en gedrag. We zijn ons soms alleen de patronen en de blokkades bewust…

Paarden hebben dat niet. Een paard is puur. HIER en NU. Als vluchtdier willen ze veilig zijn. Verbinding betekent overleven. Hun wijsheid is een oer-gegeven: er is zorg voor het voortbestaan van de soort en iedereen hoort erbij. Ze lezen onze lichaamstaal. Wanneer wij onbewust, minder transparant, aanwezig of geaard zijn, kunnen we mogelijk geen lid van de kudde zijn. Sommig gedrag of een bepaalde uiting ervaren ze als ‘druk’ of een ‘afwezigheid’. Daarop wordt gereageerd en dat kun je opmerken. En precies daar zitten de leerzame momenten in.

Een groep mensen in een workshop is een tijdelijke kudde met mensen die hun gedachten, gedragingen, verlangens of gevoelens met zich meenemen. Dat is niet per se fout of schadelijk, zo zijn wij, en het is heel leerzaam om te ontdekken hoe je naar een ander perspectief kunt opschuiven die meer ‘de verbinding’ dient en jouw systeem rust geeft.

De workshops

In een kleine groep ben je korte tijd een mini-kudde. Een workshop heeft meestal een bepaald thema, en jij neemt je eigen thema’s en vragen mee waar je dan licht op laat schijnen.
Het kan niet anders dan dat we systemisch werken. Werken met paarden is op zichzelf al systemisch werk. Je werkt met een relatie.
In een workshop kom je samen, ontdek je gedeelde thema’s en leer je ook van de ervaringen van anderen. Dat is dubbel indruk-wekkend.

Wat staat er gepland?

⦿ WORKSHOP voor ‘ de TAAL VAN HET HART’ 

– zaterdag  21 OKTOBER van 13.00 tot 16.30 uur –

Onderzoek met paarden in het Veld van Overvloed

Je kunt een paard eigenlijk alles vragen. De ‘frequentie’ van je vraag of je verlangen zet energie in beweging. Precies daarvoor is een paard gevoelig. Het oordeelt niet, kijkt met zachte ogen, en kent vooral de taal van het hart.

In een klein groepje verkennen we de verbonden kracht van de kudde, in het Veld van Overvloed, en gaan we op zoek naar jouw potentie die tot ontwikkeling wil komen.

Je wilt misschien een patroon doorbreken, iets in het licht zetten wat belast is geworden, een relatie aandacht geven of kijken wat je nodig hebt de komende tijd.

De taal van het hart roert zich in het woordeloos gebied…’

  • een groep is maximaal 6 – 8 deelnemers
  • je bijdrage is € 65,-
  • je reserveert en betaalt je deelname vooraf

NOTE:

  • Op de paarden wordt niet gereden
  • Je reserveert en betaalt je deelname vooraf
  • Je kunt ook zelf een workshop regelen met een zelf samen te stellen groep (collega’s, vrienden…)
Workshop reserveren
Het heeft mij veel inzicht gebracht. Ook de dynamiek van de groep, die enorm aanvulde in het geheel samen met jouw bijzondere paarden. Wat mij opviel is jouw gave om de groep bijeen te houden maar ook iedereen individueel te zien in haar proces en dat ook veilig te doen, vanuit een enorme liefdevolle energie. Ik hoop jou nog vaker te mogen ervaren in dit leven, voor mij echt een hele mooie “ja” op het leven en het proces wat gaande is. De twijfel en angst mag er zijn maar er is inmiddels steeds meer ruimte voor het leven en het vertrouwen hebben dat alles precies loopt zoals het hoort.
Lieve en dankbare groet, Margreet
Groots in al zijn eenvoud was deze ervaring voor me.
Deze ervaring die vooral zo lijfelijk was, zit in mijn systeem ‘opgeslagen’ en gaat me helpen in het dagelijks leven meer te ZIJN, mijn eigen midden eerst te voelen (met alles wat er is, soms ook door de angst heen) en dan vanuit daar de verbinding maken. In plaats van eerst die verbinding zoeken en vanuit daar bepalen hoe, wat en waar te zijn.
Nogmaals veel dank! Titia