Workshop paardencoaching_tussen Hemel en Paarden

Paarden hebben een natuurlijke
oer-oude sociale intelligentie
en de drang om te harmoniseren.
Ze kunnen ons helpen om
de onbewuste, verborgen impact
van ervaringen
in je bewuste aandacht
te brengen
en je je
VEERKRACHT
weer terug te geven

Workshop reserveren

Werken met de Wijsheid van de Kudde

Wat is de wijsheid van de kudde?

Paarden hebben bindingsdrang. Mensen ook. Alleen mensen zijn de enige zoogdieren die rondlopen met herinneringen, do’s en don’ts, blokkades,  erfenissen enzovoorts. We hebben al vroeg allerlei ervaringen met impact. En die ervaringen hebben we in ons onbewuste geheugen en in onze lichaamscellen opgeborgen; vaak in een woordeloos gebied. Op die manier geven (voor)ouders van alles door in de generatielijn. En die onbewuste ervaringen domineren of sturen ook onze manier van kijken en dus onze keuzes en gedrag. We zijn ons soms alleen de patronen en de blokkades bewust…

Paarden hebben dat niet. Een paard is puur. HIER en NU. Als vluchtdier willen ze veilig zijn. Verbinding betekent overleven. Hun wijsheid is een oer-gegeven: er is zorg voor het voortbestaan van de soort en iedereen hoort erbij. Ze lezen onze lichaamstaal. Wanneer wij onbewust, minder transparant, aanwezig of geaard zijn, kunnen we mogelijk geen lid van de kudde zijn. Sommig gedrag of een bepaalde uiting ervaren ze als ‘druk’ of een ‘afwezigheid’. Daarop wordt gereageerd en dat kun je opmerken. En precies daar zitten de leerzame momenten in.

Een groep mensen in een workshop is een tijdelijke kudde met mensen die hun gedachten, gedragingen, verlangens of gevoelens met zich meenemen. Dat is niet per se fout of schadelijk, zo zijn wij, en het is heel leerzaam om te ontdekken hoe je naar een ander perspectief kunt opschuiven die meer ‘de verbinding’ dient en jouw systeem rust geeft.

De workshops

In een kleine groep ben je korte tijd een mini-kudde. Een workshop heeft meestal een bepaald thema, en jij neemt je eigen thema’s en vragen mee waar je dan licht op laat schijnen.
Het kan niet anders dan dat we systemisch werken. Werken met paarden is op zichzelf al systemisch werk. Je werkt met een relatie.
In een workshop kom je samen, ontdek je gedeelde thema’s en leer je ook van de ervaringen van anderen. Dat is dubbel indruk-wekkend.

Wat staat er gepland?

Er is meerwaarde bij ‘werken met de wijsheid van de kudde’ in groepsverband. Kijken, voelen en doen in een kleine groep van max 6 deelnemers maakt dat je meerdere perspectieven kunt ervaren en verrijkt weer naar huis gaat.

⦿ WORKSHOP ‘SHAKE THAT FAMILY TREE’ – zaterdag 11 MAART 2023  – 13.00 tot 16.30 uur
Systemische paardencoaching: onderzoek doen met thema’s uit je familielijn.
Een terugkerend probleem kan een dynamiek in je systeem aangeven die nog niet bewust gemaakt is.
Het gaat vanmiddag om; je plek vinden, de orde zien en in balans brengen.

⦿ WORKSHOP ‘OP VERHAAL KOMEN’ – zaterdag 25 MAART 2023 – 13.00 tot 16.30 uur
Veerkracht herstellen bij delen van jouw (levens)verhaal.
Sommige verhalen worden nog vaak verteld. Dat komt omdat er veel te beleven was en een innerlijke beweging niet is ‘afgemaakt’ is. Je deelt een gebeurtenis van jouw verhaal met de paarden. Zodat ze licht laten schijnen op wat nog gezien wil worden en jij meer innerlijke ruimte krijgt.

NOTE:

  • Op de paarden wordt niet gereden
  • Je reserveert en betaalt je deelname vooraf
  • Je kunt ook zelf een workshop regelen met een zelf samen te stellen groep (collega’s, vrienden…)