De paarden in het team

Ieder paard is een individu met een eigen karakter, eigen voorkeuren, en eigenaardigheden. We behandelen onze paarden met veel liefde, aandacht en goed leiderschap. Het contact is gebaseerd op respect en begrip.

De gezondheid van de paarden is een groot goed. Ze staan lang in de wei, krijgen goed ruwvoer, aanvullende kruiden en zo nodig een voedingspreparaat. Maar ook homeopathie, cranioscraal behandelingen en andere natuurgeneeskundige behandelingen behoren tot het ‘onderhoud’.
Natuurlijk komt er bij klachten of ziekte ook altijd een reguliere dierenarts en jaarlijks de paardentandarts.

Bibi

Bibi is een nieuwsgierige Tinker-merrie van 2011. Ze heeft haar eerste jaren in de Ierse heuvels in een kudde doorgebracht en heeft zo de natuurlijke paardentaal en rangorde in de kudde goed geleerd. Ze kwam naar Nederland kwam op driejarige leeftijd. Ze heeft daarna nog een jaar kunnen grazen in een kleine kudde. Ze was ruim vier jaar toen ze bij mij kwam. Daarna leerde ze grondwerk, onder het zadel in de bak en ook doen we soms een buitenrit. We zijn kort geleden ook begonnen met de lange lijnen, een vooroefening voor het mennen.
Tinkers zijn koudbloedig. Deze dame heeft dan ook een beetje tijd nodig om in beweging te  komen, maar als ze eenmaal op stoom is, wil ze gráág nieuwe dingen leren en uitproberen.

Volgens de vijf elementen is Bibi een Aarde-type.

Phaebe (feebe)

Phaebe is een witte schimmel-merrie met onbekende ouders van 2003. Ze heeft iets van een Iers paard en ook iets van een Fries. Maar haar oorsprong zullen we nooit weten. Ze is gewend aan mensen en heeft een veulen gekregen, van een Fries. Ze heeft een jaar of tien als recreatief rijpaard gediend en kwam bij ons in september 2020, nadat ze een jaar rust kreeg. Wij gaan de beweging wel weer opbouwen, want dat is goed voor haar lijf en conditie.

Wanneer ze zich opricht lijkt ze erg groot, terwijl haar stokmaat maar 157 cm is.
Ze maakt gemakkelijk contact. En we gaan haar coachkwaliteiten nog ontdekken.

Nikita * 1999 – ✝︎ 2020

Nikita was een KWPN-merrie uit ouders met Arabisch en Quarter-bloed. Ze was een dame met ervaringen toen ze bij ons kwam. Vanwege haar gevoeligheid was ze een geweldig coachpaard. Ik maakte een video over onze tijd samen.