De paarden in het team

Ieder paard wordt als een individu beschouwd, met een eigen karakter, eigen voorkeuren, en eigenaardigheden. We behandelen onze paarden met veel liefde, aandacht en goed leiderschap. Het contact is gebaseerd op respect, en begrip staat centraal.

De gezondheid van de paarden is een groot goed. Ze staan veel op de wei, krijgen zeer goed ruwvoer, aanvullende kruiden en zo nodig een  voedingspreparaat. Maar ook homeopathie, cranioscraal en andere natuurgeneeskundige behandelingen behoren tot het ‘onderhoud’.
Natuurlijk komt er bij klachten of ziekte ook altijd een reguliere dierenarts.

Bibi

Bibi is een nieuwsgierige Tinker-merrie van 2011. Ze heeft haar eerste jaren in de Ierse heuvels in een kudde doorgebracht en heeft zo de natuurlijke paardentaal en rangorde in de kudde goed geleerd. Ze kwam naar Nederland kwam op driejarige leeftijd. Ze heeft daarna nog een jaar kunnen grazen in een kleine kudde. Ze was ruim vier jaar toen ze bij mij kwam.
Tinkers zijn koudbloedig. Deze dame heeft dan ook een beetje tijd nodig om in beweging te  komen, maar als ze eenmaal op stoom is, wil ze gráág nieuwe dingen leren en uitproberen.

Volgens de vijf elementen is Bibi een Aarde-type.

Nikita

Nikita is een KWPN-merrie uit ouders met Arabisch en Quarter-bloed. Ze werd geboren in 1999 en heeft al meerdere verzorgers gekend. Ze is dus een dame met ervaringen. Nikita is heel gevoelig en heeft aanleg om prachtig te bewegen. Ze heeft baat bij hulp om meer in haar lijf te zijn. Vanwege haar gevoeligheid is ze heel geschikt als coachpaard.

Nikita is in de elementenleer een Hout-type, een doorzetter. Met een sterke aanleg voor Vuur-eigenschappen.