Met paardenkracht naar de essentie

Paarden zijn puur. Ze dragen geen maskers, hebben ongelofelijk prachtige kwaliteiten en ze oordelen niet. Ze zijn vooral hier-en-nu. De niet oordelende aanwezigheid van paarden is als thuiskomen. Hun essentie is hun kracht. En die is gróóts.

Je laten coachen met paarden is een totaal-ervaring die heel subtiel kan werken, met een niet te missen uitwerking. Je gaat letterlijk én figuurlijk in je kracht staan.

Voor het paard – als prooi- en kuddedier – is het essentieel om goed leiderschap direct te herkennen. Het is voor hen van levensbelang om samen te werken, en wel op een natuurlijke manier binnen een duidelijke orde. Zij leven in een kudde en zijn van nature aangesloten op het ‘wetende veld’.

Bovendien zijn paarden uiterst sensitief en reageren ze sterk op lichaamstaal. Altijd lijken ze te reageren op iets dat spanning geeft – wat niet klopt of wat ontbreekt –  en wat door ons nog niet is gezien of aangenomen.
Dat levert meteen waardevolle informatie op.

Bewuster worden is meer héél worden

Bewustwording van onderliggende overtuigingen – over jezelf of over anderen – maakt altijd dat je meer vanuit het besef van heelheid en vanuit je hart kunt leven. Je gaat steeds meer zien dat er verbindingen zijn die je niet voor mogelijk hield.

Je kunt komen met een probleemstelling, een situatie die aandacht vraagt, vanuit een lichamelijke klacht of uit open nieuwsgierigheid.  Ik ga met jou op zoek naar de juiste formulering van je ontwikkelvraag. Er zal altijd iets oplichten waardoor je met meer bewustzijn verder kan.

Bij paardencoaching wordt ik als coach bij gestaan door het paard (Equine Assisted Coaching). De ervaring van jou als coachee komt daardoor in een ander perspectief dan tijdens een één-op-één-contact.

Hoe ben jij in verbinding met jezelf? En met anderen?

Wat doe jij er aan om van je huidige leven een succes te maken?

Wat zit jou in de weg om (verder) te groeien en succesvol te zijn?

Meer weten over leren van paarden?

Ga door >>