Individuele sessies

Bij paardencoaching houden we de voeten op de grond. Een paardencoachsessie kan verstillend zijn, met aandacht voor voelen en observeren, maar het kan ook nodig zijn om de beweging te ervaren, of juist in beweging te komen naast het paard. Er is ontzettend veel te leren via de paardentaal, waarbij je meer inzicht krijgt over je eigen gedachtenwereld en hoe je in de wereld staat. Paarden willen weten waar ze aan toe zijn en reageren op de energie die je bij je draagt. Meer bewustzijn daarover maakt jou zelf meer vrij.

Coaching met paarden

Je hebt een vraag over hoe je jezelf kunt versterken, in je persoonlijk leven, bij je werk of in een bewustwordingsproces dat je aandacht vraagt. Ik werk vanuit het ruime paarden-bewustzijn en met het Veld. Je gaat anders kijken en 
zelf vooral zelf ervaren. Er is aandacht voor voelen, communicatie, lichaamstaal en relaties, leiderschapskwaliteiten en persoonlijke effectiviteit. Je kunt per keer afspreken.
Een drietal afspraken geeft je een boost op gedragsniveau, mentaal niveau en systemisch niveau.

 • Uurtarief € 90, –

Grondwerk en/of Centred Riding® lessen

Een paard doet doorgaans erg zijn best om ons te begrijpen. Begrijp je hem of haar ook? Wil jij je gevoeligheid ontwikkelen en je zelf ook inzetten voor, achter en naast het paard, om te beginnen op de grond? Ervaar hoe belangrijk je lichaamstaal en -houding is. Ga voor meer samenwerken, en het effect van je zachte kracht en je duidelijke acties. Wanneer je daar meer (be)grip op hebt, zal dat niet alleen doorwerken in de relatie met je paard, maar ook in je dagelijks leven. Ik begin graag met je uitgebreid te informeren over de taal van het paard, die we meteen ook in praktijk brengen.
Niet alleen voor jonge ruiters dus. Ook volwassenen die de liefde voor het paard weer willen oppakken of verbeteren, over de angst voor paarden willen komen en ruiters die op latere leeftijd een geduldige instructeur willen bij het vergroten van contact en plezier met hun paard.

 • Introductie-sessie horsemanship 1,5 uur € 115, –,
  paardentaal & communicatie op de grond
 • Grondwerk per les € 47,- per uur | 3 strippenkaart € 135,-
 • Centred Riding les € 47,- per uur | 3 strippenkaart € 135,-
 • Priveles op eigen locatie en eigen paard in overlegCentred Riding : om vrijer te kunnen bewegen met je paard

Gezinsvragen

Een gezin is een systeem waarin de leden een relatie hebben en onderling contact hebben. Bij paarden werkt dat ook zo. Er kan een lading zijn die drukt op het systeem. Wanneer een systeem niet in balans is zal daar onveiligheid ervaren kunnen worden. Dat is meestal wel voelbaar maar niet volledig uitgesproken. Aan gedrag is dan ook van alles af te lezen.

Paarden brengen een innerlijke en beweging op zielsniveau teweeg in het systeem waardoor de leden weer vrijer zijn om zich te kunnen verbinden en ontwikkelen.

Er kan spanning zijn in de ouder-kind relatie, tussen partners, tussen de leden van een systeem onderling.
Je kunt alleen komen met een vraag, maar een moeder-dochtersessie (samen komen/alle leeftijden) kan ook zéér verhelderend zijn. Relaties krijgen nieuw perspectief.

Een sessie bestaat uit informatie over leven in verbinding vanuit het paarden-bewustzijn. Observaties en zelf ervaren. Grondwerk met het paard.
 Elkaar kunnen zien in plezier, kracht en kwetsbaarheid. Een verdiepende activiteit die nieuwe inzichten in gezinsverband en familiesysteem brengt.

 • Individuele sessie 1,5 uur voor ouder € 90,- per uur
 • Twee personen 2 uur (ouder-kind) € 175,-
 • Gezinsafspraak (> 3 pers.) 2,5 uur met paard en spel € 275,-
 • Verdieping / verheldering partnerrelatie 2,5 uur € 265,-

Moeder en dochter

De relatie moeder-dochter is een hele speciale: als moeder wens je je dochter het allerbeste, en tegelijkertijd ben je bewust dat je beperkingen hebt. Als dochter wil je je eigen weg gaan en voel je dat je moeder een belangrijke plek inneemt. (Ik vertaalde een mooi stuk over de ‘moederwond’, dat al veel inzicht gegeven heeft.)
Hoe leef je dicht bij elkaar, of geef je elkaar de ruimte? Hoe neem je je plek in? Hoe laat je elkaar vrij? Wat zou je anders willen?

In deze sessie onderzoek je je eigen vraag, maar doe je door te kijken ook nieuwe inzichten op over je moeder of je dochter. Er is aandacht voor je lichaamstaal, wat je voelt en hoe je communiceert. Daarmee creëer je ruimte in de relatie. Verbinden en afstand nemen krijgen een ruimere betekenis. Voor moeders en dochters tussen 12 en 88 jaar.

 • Samen 2 uur € 175, –

Ik wil een afspraak maken

Clinics, workshops en zelf geïnitieerde groepsactiviteiten

Het programma van geplande workshops vind je op de aanbodpagina.
Hieronder vind je mogelijkheden waarmee je zelf iets kunt organiseren:

Vriend(inn)en – collega’s – teams / DAGDEEL

Samen een dagdeel uur tussen de paarden, als ervaring, om de verbinding te vieren, met een vraag of een thema.

Informatie over leven in verbinding vanuit het paarden-bewustzijn. 
Observaties en zelf ervaren. Ieder doet grondwerk op zijn/haar eigen manier. Elkaar kunnen zien in plezier, kracht en kwetsbaarheid.
Een verdiepende activiteit die ook vanuit systemisch perspectief nieuwe inzichten brengt.

 • 1 dagdeel/  minimaal 3 ~ maximaal 6 personen
 • Werkdagen 10- 13 uur of 14- 17 uur € 360,-
 • Weekend 10- 13 uur of 14- 17 uur  € 396,- (10% wkndtoeslag)
 • Prijs all in, inclusief thee/koffie en wat lekkers

Bedragen zijn ex.btw voor bedrijf.
Voor teamontwikkeling verwijs ik je ook graag door naar de bedrijfspagina

Dagprogamma tot 8 personen

Samen een dagdeel uur tussen de paarden; als gedeelde ervaring, om de verbinding te vieren, met ieders vraag of een ingebracht thema.

Informatie over leven in verbinding vanuit het paarden-bewustzijn. 
Observaties en zelf ervaren. Ieder doet grondwerk op zijn/haar eigen manier. Elkaar kunnen zien in plezier, kracht en kwetsbaarheid.
Een verdiepende activiteit die ook vanuit systemisch perspectief nieuwe inzichten brengt.

 • Maandag t/m vrijdag 10.30 – 17.00 uur € 750,-
 • Weekend 10.30 – 17.00 uur € 825,- (10% weekendtoeslag)
 • lunch: zelf mee te nemen,  extra maaltijdsoep te bestellen of volledige verzorgde lunch in overleg
Ik wil wel weten hoe ik dat kan regelen!