Jeugd

Aandacht bij opgroeien

Jeugd & gezin

2019-11-04T15:26:22+01:00

Bij (speciale) opvoedingsvragen

Werken aan zelfvertrouwen

Het is fantastisch om in deze tijd op te groeien met zoveel mogelijkheden. De keerzijde van de medaille is dat kinderen en jongeren nu zóveel keuzes hebben in de wereld buiten zichzelf, dat de binnenwereld wel eens in de knel dreigt te raken. Voor vertrouwen, kunnen begrenzen, kunnen kiezen en open te zijn voor nieuwe ervaringen is een basaal zelfgevoel noodzakelijk. Dat gaat gepaard met lichaamsbewustzijn en de vaardigheid om te communiceren.

Paarden zijn mensgericht en nemen initiatief tot contact. Ze zijn er meesters in om met geduld duidelijk te maken wat er nodig is en geven je niet alleen een kans, maar laten het je ook direct weten als je effectiever bent.

Er wordt individueel gewerkt aan persoonlijke (ontwikkelings-)doelen met professionele begeleiding, geassisteerd door een paard. Grondwerk verbetert de sociale interactie, de communicatie en flexibiliteit in denken en doen.

Mogelijk is ook het Pony paddock – programma geschikt voor een versterking van sociale vaardigheden in een groepje.

Een gezin is een systeem

Heerlijk als de dagelijkse zaken in goede harmonie verlopen. Maar bij iedereen kan het voorkomen dat het een tijdje niet zo lekker gaat in de huiselijke sfeer. Kinderen lijken dan precies op die knoppen te drukken, die de situatie uitvergroten. Waarvoor is dan aandacht nodig?

Een gezin is een systeem waarin de leden een relatie hebben en onderling contact hebben. Er kan een lading zijn die drukt op het systeem. Wanneer een systeem niet in balans is zal daar onveiligheid ervaren kunnen worden. Dat is meestal wel voelbaar maar niet volledig uitgesproken. Aan gedrag is dan ook van alles af te lezen.

Paarden zijn erg gevoelig voor onuitgesproken druk. Ze kunnen een innerlijke beweging teweeg brengen in het systeem, waardoor de leden weer vrijer zijn om zich te kunnen verbinden en ontwikkelen. Er kan spanning zijn in de ouder-kind relatie, tussen partners, tussen de leden van een systeem onderling.

Maar natuurlijk gaat het ook over het hier-en-nu. Hoe vraag je? Hoe overleg je met elkaar? Zorgvuldige communicatie kan het verschil maken.


Waar het om gaat tijdens een sessie is elkaar kunnen zien in plezier, kracht en kwetsbaarheid. Samen doen en zelf ervaren. We werken aan nieuwe inzichten in gezinsverband en/of het familiesysteem.
Er zijn meerdere werkvormen mogelijk, afhankelijk van de vraag, aantal en leeftijd.

Een bijzondere afspraak is een moeder-dochtersessie (samen / alle leeftijden).

  • Individuele sessie –  licht op jouw ouderschap –  uurtarief € 90,-
  • Ouder-kind sessie – € 135,-
  • Gezinsafspraak ( 3 of meer personen) 2,5 uur – € 275,-
  • Verdieping / verheldering partnerrelatie 2,5 uur – € 265,-

Maakt gerust eerst vrijblijvend contact over wat je bezig houdt.


Terug naar al het aanbod of naar de contactpagina

Natural Horsemanship

2019-11-04T15:28:10+01:00

Grondwerk en freestyle

Voor, naast en achter het paard

De meeste mensen zijn alleen bekend met rijden op een paard. Slechts weinigen hebben ervaring met het plezier vóór, naast en achter een paard, zonder teugels en andere hulpmiddelen. Zou je je willen verdiepen in de taal van het paard? Dan komt er een wederzijdse communicatie tot stand. Daarmee wordt je steeds gevoeliger voor de kleine signalen!

Samenwerken met een paard op de grond is een superleuk avontuur! Je gaat steeds meer begrijpen van een paard, maar vooral leer je ook veel over jezelf. Hoe is het met jouw zelfvertrouwen, lichaamsbewustzijn, concentratie en focus. Kun je je ruimte innemen, je grenzen aangeven, met doelen werken en samenwerken?

Grondwerk: geschikt voor mensen van 8 tot 88 jaar

Grondwerk is een geweldige basis om met paarden te kunnen omgaan, want het begint met contact maken. Aanraken en poetsen is een begin, maar er komt veel meer bij kijken.

Paarden lezen onze lichaamstaal en willen ook graag samenwerken. Je gaat ervaren hoe belangrijk je lichaam is, want je kunt meteen het effect van je acties zien. Je gaat leiding nemen vanuit contact. In het omgaan met een paard leer je dan ook grenzen voelen en aangegeven en er met je aandacht bij blijven. Het is natuurlijk superleuk als je merkt dat het paard jou helemaal begrijpt en gaat doen wat je van hem vraagt!

  • Losse les € 37,50 / uur
  • 3 strippen kaart € 100, –

 

Voor een ontwikkelingsgericht programma kun je terecht bij de Pony Paddock  voor het versterken van sociale vaardigheden.


Wat je altijd al over paarden wilde weten –  mini workshop – jeugd

Wat bijna niemand weet van paarden; ze zijn zó bijzonder! En wanneer je anders naar ze gaan kijken kun je dat nog beter zien! Weet je hoe ze in de kudde in de natuur leven en wat ze nodig hebben? En in welke taal brengen ze boodschappen aan elkaar over?

Paarden kijken naar hoe jij beweegt en doet. Ze laten je zien of jij duidelijk bent. Als dat zo is zullen ze je graag volgen. Wanneer dat niet zo is, merk je meteen dat er iets niet klopt.

Met de ‘weetjes’ van deze mini workshop gaat het omgaan met paarden anders worden. Je gaat beter begrijpen wat hun taal is en je wordt ook beter in samenwerken. Of je nu een ruiter bent of niet, als je van paarden houdt is deze workshop geknipt voor jou!

Wil je ze beter leren kennen?

Ben jij tussen 7 en 12 jaar en nieuwsgierig naar wat de natuurlijke aard van paarden is?

Organiseer dan deze unieke workshop van 3 uur:

  • stel zelf een groepje samen en spreek een dag af

Minimum aantal: 4

Je bijdrage voor deze leerzame en actieve workshop is
€ 50,00 per deelnemer en dat is inclusief thee, sap en krentenbollen

 


 

  • LET OP: alle activiteiten doen we náást het paard op de grond. Er wordt dus niet gereden.
  • WEL is het handig om kleren aan te doen die tegen een stootje kunnen of vies mogen worden, EN stevige schoenen aan te doen.

 


Terug naar al het aanbod of naar de contactpagina

Show Buttons
Hide Buttons